30 October 2017

pulau kapas

15 April 2017

Flight : RM 80 (return) **using MAS staff ID


Flight time: 8am

so sampi je Airport Terenganu terus ambik taxi pergi ke jeti Marang.

nak ke Pulau kapas tak ambik masa lama pon dari jeti. around 15-20 minutes je.





 

 

 

so stay dekat ombak kapas resort

stay for one night, harga  RM 150 (Twin sharing- fans) termasuk boat and also makan lunch, dinner and breakfast. murah kannnnn!!

makanan dekat ombak kapas dah la sedap nak mampus. ulang banyak kali makan. hahaha!

so semua aktiviti yg nak buat semua tambah rm10.

mcm hr tu akitiviti kitrg;

1) Snorkeling (RM25)

2) kayak (RM20)



Pulau Kapas ni stay untuk one night okay la tak payah lama-lama pon tak apa.

orang cakap banyak nyamuk dekat sini, jadi i've prepared myself bawak repellent sesiappp! sebab waktu maghrib memang banyak gilo nyamuk.


and malam tu ada karoke session, ada la one family ni bersilih ganti karoke. So sambil dengar karoke maka sesi "deep talk" pon bermula diantara kami. muahaha.

lepak almost 3-4am mcmtu. sambil baring di atas pasir dan dengar bunyi ombak gittew. (ala rindu pulak sambil type ni)


dan esok harinya lepas breakfast semua get ready balik semula ke airport.