9 September 2018

Krabi - Hatyai

Hallu gaiss!

here the intinerary from Padang Besar, Perlis to Hatyai to Krabi and from Krabi to Hatyai and back to Padang Besar back. So let's start!

29 August 2018

1:30pm: flight to Alor Setar KLIA (MAS: RM74 return)
2:30pm: arrive airport Sultan Abdul Halim

jalan2 Perlis pekena ais jagung di warung Bangteh. sedap nak mam...

RM3.00
and malam tu relax2 dulu tidur 1 malam di Kangar, Perlis and esok nya shoot ke Padang Besar.

30 August 2018

8:14am: KTM Bukit Ketri to Padang Besar (RM2.10)


8:25am: sampai Padang besar and terus beratur untuk cop imigresen. bukak pukul 9am. tapi sila ler datang awal gais. sebab kiteorang datang awal on eh tiba2 dah ramai dekat belakang. haha.



ticket RM7.00

RM2.00 sekali dengan tolong type. ni buat masa sehari sebelum. hehe




10:40am: setelah mereput lama dalam train. baru la train bergerak ke Hatyai




gituuu feeelings

mintak tolong abam imigresen ambikan gambar lewlz



10:35am : sampai ke Hatyai  (ini dah waktu thailand Thailand time lambat sejam dari Malaysia.)



10:52am: survey van ke Krabi. we chose Lipe Tour van. kedai Muslim. kedai dia keluar Hatyai train                  station jalan sikit dah jumpa. cost ticket van ke Krabi 600 Baht. mula2 dia cakap 800 baht.                  tapi lepas bargain dapat ler 600 baht. kiteorang decide ambik return terus which is 1200                        baht.

sorrydah rotate pon still senget lewlz




ticket van pergi ke Ao Nang

ticket van ke Hatyai


12:00pm: depart to Krabi. (5 hours journey) + stop r&r one time.

6:00pm: arrived Krabi. sampai je terus ambik pakej dari van yang kitrg naik. and we decide to go to   Phi Phi Island 800 baht (guess u can get a lil cheaper than this but this price is still ok).             national park bayar asing masa hari pergi island 300 baht

7:30m: check in hostel iRest Ao Nang beach (RM78 for 2 nights). yang tak best kena letak 1000 baht   dulu dekat sini. check out nanti baru boleh ambik balik duit tu. heh









9:00pm: dinner dekat number1 thailand. total makan nasi, tomyam and sayur kailan 680 baht.




lepastu jalan2 dekat sekitar ao nang



mcm biasa wajib masuk 7E
31 August 2018

8:00am: getting ready for island. tuk tuk dtg kutip around 830am









pakej skali makan lunch buffet.

                                                  



3.30pm: habis island siap2 mandi and rent motor 250 baht


5:40pm: gerak ke temple Wat Kaew Korawararam





5:11pm: head to Krabi night market. paling best. byk benda rare. 







10:00pm: jalan2 dekat ao nang beach and makan pad thai and boat noodle (takde gambar lol)


1 September 2018

7:00am: get ready to Emerald pool

8:10am: arrived emerald pool















10:05am: bertolak balik ke Hostel Irest untuk check out.

11:55am: siap2 and check out hostel

1.00pm: van to Hatyai

7:00am: arrived Hatyai and check in to Siam Mansion Hostel


8:10pm: dinner at Khlonghai steamboat (289 baht per head)




10:00pm: asean night market. nothing much yang dibeli. sebab dah nak tutup. sobs.

Asean Market

yogurt berry plus jelly


2 September 2018

8.42am: breakfast at Salma Restaurant

rasa biasa je tak sedap sangat lol


10:26am: lunch at Kai Tod Decha.






nothing much on the last day since our intinerary at Hatyai untuk makan sahaja. and macam lari sikit dari original plan because the van from Krabi to Hatyai tu banyak menyinggah and took so much time. but its okay. what to doo..


 ini gambar otw back to Padang Besar. Make sure u gais masih simpan lagi kad yang mula2 engkorang isi masa masuk border. kalau tak, bayar lah rm2.



here are total cost. hik


okay that's it. till next time!so where's next? hehe